Amb començar a caminar, trobes flors, papallones, ocells, alguna vaca, i quan es deixen veure també teixons, guineus, cérvols i porcs senglars.

Però si realment vols estirar més les cames pots seguir un dels molts senders, hi ha una aplicació que et pots descarregar, perquè et serveixi de guia.

Si no vols anar gaire lluny, el poble d'Alpens és a poca distància, on pots parar per prendre alguna cosa.

Alpens és un poble petit amb molta vida. Compta amb un bonic "casino" i teatre de principis del segle que ofereix regularment obres de teatre, concerts i altres activitats d'entreteniment, així com un bar i un restaurant.

Alpens és distingit per la seva forja. Cada dos anys acull una trobada de ferrers on mostren el seu art treballant en un projecte col·laboratiu per a la comunitat.

Hi ha diverses petites botigues i fleques, tant a Alpens com als pobles veïns, i ofereixen una bona selecció de pa, vi i altres queviures per a la bona vida.

La tradició de la festa major és molt arrelada a Alpens, i durant uns quants dies el poble es reuneix per celebrar-ho amb música, ball, beguda i menjars.

Els focs artificials tenen un paper important, així com l'actuació anual dels versots, una producció casolana molt popular i divertida en vers que satiritzen els membres de la comunitat i els esdeveniments de l'any.